Een driehoek, die altijd in de linkerbovenhoek hangt Een driehoek, die altijd in de rechterbovenhoek hangt

Blog

Hi! Check hieronder onze laatste berichten. Tenminste als je geïnteresseerd bent in online ontwikkelingen, marketing, communicatie, data en design. Dat houdt ons namelijk dagelijks bezig. Behalve dan op vrijdag aan het einde van de middag.

Hou me op de hoogte
Emoji Marketing

Het is vandaag Valentijnsdag en dus vliegen de hartjes je om de oren. Wellicht heb je vandaag al een berichtje ontvangen van je (niet zo geheime) lief met daarin een groot hart. Of een smiley met ogen in de vorm van hartjes. Deze zogenaamde Emojis (letterlijk "afbeelding" (e) + "karakter" (moji) in het Japans) zijn zo geïntegreerd in onze dagelijkse communicatie dat we ze bijna als nieuwe taal kunnen zien.

Lees meer
Waarom lijstjes werken

Aan het eind van het jaar verschijnen ze weer overal: lijstjes. Bij Superlatief houden we van lijstjes. Gelukkig zijn we in goed gezelschap. De Italiaans filosoof en schrijver Umberto Eco was er zelfs zo gek op dat hij er een boek over schreef. Maar de kans dat ook jij lijstjes ook omarmt is groot. Ons brein houdt namelijk enorm van lijstjes. Die kennis kun je goed gebruiken. Om het jezelf makkelijker te maken. Maar ook om te gebruiken binnen je contentmarketing.

Lees meer
Privacywetgeving: wat je moet weten over de algemene verordening gegevensbescherming

Vanaf mei 2018 krijgen organisaties en consumenten te maken met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze Europese wet vervangt in Nederland de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De nieuwe privacywetgeving heeft gevolgen voor bedrijven en organisaties die data opslaan en verwerken. De kans dat jouw organisatie of afdeling met de wet te maken krijgt is groot. Ook bij Superlatief bereiden we er ons op voor.

Lees meer