Een driehoek, die altijd in de linkerbovenhoek hangt Een driehoek, die altijd in de rechterbovenhoek hangt

De zomer van Superlatief

Onze zomer was er weer ééntje om in te lijsten. We bleven thuis en trokken erop uit. Zwommen, wandelden, dronken wat op een terras, bezochten een stad en dansten op een festival. En omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden, hebben we er een kleurrijke collage van gemaakt.

Superlatief vakantiefoto's - Dion

DionDüsseldorf, Duitsland

Door een gedeelde passie voor elektronische muziek, heb ik een tweetal nieuwe vrienden leren kennen die ik inmiddels onder de noemer “goede vrienden” mag scharen. Deze zomer heb ik ze bezocht in hun woonplaats Dusseldorf.

Ultiem zomergevoel, want...

Vrienden, gezelligheid, goede wijn en een prachtige zonsondergang maken dit tot een onvergetelijk moment deze zomer en een herinnering om te koesteren.

Superlatief vakantiefoto's - Nils

NilsQrendi, Malta

Mijn lief bij het wrak van de gezonken 115 meter lange Um El Faroud. Op zo’n 30 meter diepte voor de kust van Malta.

Ultiem zomergevoel, want...

Bij een ultiem zomergevoel hoort zout water. Om in te zwemmen, duiken of varen. Om langs te wandelen of te fietsen. Om vissersbootjes met de dagvangst te zien binnenlopen in pittoreske haventjes. Om de zon in te zien zakken. Om met de kids schelpen te verzamelen in de branding. En of het nu verre ruige kusten zijn of vlakbij huis aan de Oosterschelde: een zomer is geen zomer zonder water. Veel water.

Superlatief vakantiefoto's - Saskia

SaskiaCerovo, Slowakije

Kamperen in Tsjechië en Slowakije.

Ultiem zomergevoel, want...

Zomer is soms meer een gevoel dan een seizoen. Zwoelen zomeravonden rond een vuurtje. Het slenteren door de straatjes van een oude stad. Kamperen in de velden. Wandelen door het bos. Zwemmen in een ijskoud meertje. Het bezoeken van een kasteel. Marshmallows roosteren boven de vlammen. Het lezen van een spannend boek op een klapstoeltje in het gras. Vallende sterren spotten en slapen onder tentdoek. Het was een heerlijke zomer.

Superlatief vakantiefoto's - Bart

BartLago d'Iseo, Italië

Dit is aan het Lago d'Iseo in Noord Italië. Een kleiner meer, dat qua schoonheid zeker niet onder doet aan het veel drukkere Como- en Gardameer waar het tussen ligt.

Ultiem zomergevoel, want...

Tijdens onze reis hebben we gezien de hitte in heel Europa voornamelijk van water naar water gereisd. We waren al op een hoop mooie plekken geweest maar deze plek was qua de ligging en schoonheid van het meer en de omliggende bergen één van de mooiere. Bijkomend voordeel. De camper staat achter me op nog geen 10 meter. Een koud biertje was dus altijd bij de hand ;)

Superlatief vakantiefoto's - Kim

KimCat Ba, Vietnam

Deze foto is genomen op Cat Ba island in het noorden van Vietnam. Cat Ba National Park om precies te zijn.

Ultiem zomergevoel, want...

Samen met je gezin genieten van dit soort omgevingen is een zegen. In drie maanden erg veel mooie ervaringen opgedaan in Thailand en Vietnam. Hangen op een strand, wandelen door jungle-achtige omgevingen, drukke steden bezoeken, duiken en eilandhoppen. Een reis om nooit te vergeten.

Superlatief vakantiefoto's - Elwin

ElwinPula, Kroatië

De Zerostrasse in Pula, Kroatië. Een tunnelstelsel onder de stad, aangelegd in de Eerste Wereldoorlog. De tunnels en overige ruimtes dienden als schuilkelder met ruimte voor 6.000 personen.

Ultiem zomergevoel, want...

Tijdens je vakantie een land met zongarantie opzoeken geeft het ultieme zomergevoel. Behalve genieten op het strand is het ook altijd tof om de omgeving te ontdekken. Zo ook de eeuwenoude stad Pula, waar we ineens voor de ingang van dit recenter stuk geschiedenis stonden. Je laten verrassen tijdens zo’n uitstapje en daarna voldaan onderuitzakken op een terrasje voor een koude klets is compleet zomer.

Superlatief vakantiefoto's - Anneloes

AnneloesValencia, Spanje

Al fietsend gespot in Turia park: een ‘vanilla sky’ bij Ciutat de les Arts i les Ciències in Valencia. Gemaakt met een actioncam. Niet voor de actie, maar om (m.b.v. de fisheye lens) de immense architectuur zo compleet mogelijk in beeld te krijgen.

Ultiem zomergevoel, want...

Fietsen in een andere stad. Ultieme vrijheid. Niks moet, alles mag. Cultuur snuiven. Zwoele dagen en avonden. Nieuwe dingen zien. Andere wereld. Filmen en fotograferen. Herinneringen maken.